Over mij


Ik ben Jose, de ontwerpster van de yos2you kaarten. Mijn kaarten zijn ontstaan uit de behoefte om mijn foto’s om te zetten in afbeeldingen op papier, een kaart. Iets kleins wat je vast kan houden en voelen. Om weg te geven, heerlijk voor jezelf te houden, om in te lijsten of als boekenlegger te gebruiken.

 

De kaarten bestaan merendeels uit afbeeldingen van bloemen, planten of grassoorten die zonder een bepaalde gedachte of doel gemaakt zijn.. Ik vind het belangrijk dat ieder voor zich kan bepalen waar de kaart voor gebruikt zal worden en daarom zijn de meeste kaarten ook zonder text.  

Ik hou van zacht licht en het spel tussen scherpte en diepte waardoor het lijkt alsof de foto bijna tot leven komt. De sfeer van de foto vind ik het belangrijkst en daarom zijn sommige afbeeldingen soms helemaal niet scherp, maar stralen iets anders uit wat mij aanspreekt. Het subtiele, maar ook het eigenzinnige fascineert mij, zoals een bloem die begint te verwelken, teder en uniek met haar bijna transparante blaadjes en sterke steeltje.

Alles en iedereen heeft een eigen verhaal, zoals mijn kaarten allemaal een eigen reis maken van yos to you!

 

Op liesvertelt.nl kan je meer over mij en hoe yos2you tot stand is gekomen lezen:

Het verhaal van.. Jose Nicolai (eigenaresse van kaartenlabel Yos2You)